El conseller El Homrani inaugura l’exposició itinerant “La vaga de la Canadenca (1919-2019)” a Camarasa

Organitzada per Treball, Afers Socials i Famílies, commemora el centenari de la mobilització obrera que va aconseguir la jornada laboral de vuit hores

 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha inaugurat, amb l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, l’exposició itinerant, “La vaga de la Canadenca (1919-2019)”, organitzada pel Departament.

El conseller ha destacat que l’exposició recorda la importància que va tenir la vaga de la canadenca i el seu bressol, Camarasa: “No en som conscients, però va acabar portant la jornada de 8 hores a tot l’Estat espanyol. És d’una importància cabdal per entendre l’evolució del moviment obrer i les lluites obreres. En aquest sentit, no podem permetre que aquesta memòria quedi aïllada”. “Cal que reconeguem el paper que ha tingut el moviment obrer en els avenços socials, i especialment el del conflicte i la capacitat de negociació posterior”, ha assenyalat.

L’objectiu de l’exposició és posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d’esdeveniments i personalitats històriques, artístiques, científiques o culturals, que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans/es, com estableix el Decret de política commemorativa del Govern de la Generalitat i de la Comissió de Commemoracions.

Es pot visitar gratuïtament al Casal de Camarasa fins el dia 29 d’abril. Posteriorment, s’exposarà a Lleida (Museu de l’Aigua) del 1 al 26 de maig; Vilamòs (Ecomuseu çò de Joanchiquet de Vilamòs) del 28 de maig al 16 de juny; Esterri d’Àneu (Ecomuseu de les Valls d’Àneu) del 18 de juny al 14 de juliol; i Balaguer (Museu de la Noguera) del 16 de juliol al 25 d’agost.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.