El Consell comarcal de la Noguera implementa millores als serveis informàtics municipals

Aquesta transformació representa un avenç significatiu en la modernització i l’eficiència dels serveis informàtics

El Departament d’Informàtica del Consell comarcal de la Noguera ha posat en marxa un projecte tècnic que facilita la migració dels sistemes informàtics dels ajuntaments de la comarca a infraestructura en el núvol.

 Aquesta transformació representa un avenç significatiu en la modernització i l’eficiència dels serveis informàtics municipals. La migració al núvol trasllada les dades, les aplicacions i altres actius digitals dels ajuntaments cap als centres de dades gestionats pel proveïdor del núvol, aprofitant els avantatges que aquest model ofereix:

– Reducció de costos en infraestructures: s’elimina la despesa de mantenir servidors locals i serveis de manteniment associats.

– Escalabilitat: permet ajustar la capacitat i rendiment dels sistemes segons les necessitats de manera àgil i ràpida.

– Accessibilitat: els sistemes al núvol són accessibles des de qualsevol lloc i dispositiu, facilitant el treball remot i la col·laboració entre els diferents usuaris de l’ens.

– Seguretat: les solucions escollides garanteixen els estàndards actuals en seguretat, i inclouen xifrat de dades, autenticació avançada i controls d’accés, complint els requisits que estableix el marc normatiu de l’Esquema Nacional de Seguretat.

A data d’avui són tres els ajuntaments de la Noguera que ja han completat amb èxit aquest canvi. En els propers mesos, la resta d’ajuntaments de la comarca també tindran l’opció d’implementar la migració, que suposarà una millora significativa en l’eficiència i la gestió dels seus serveis municipals.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.