El CEI Balaguer organitza la jornada ‘Camp d’innovació Energy HubLab’

Se celebra aquest divendres i té l’objectiu d’identificar i dissenyar solucions a tres reptes per a l’assoliment d’un nou sistema energètic renovable i descentralitzat

Per al proper 24 de novembre, el CEI Balaguer ha organitzat la jornada ‘Camp d’innovació Energy HubLab’, amb l’objectiu d’identificar i dissenyar solucions a tres reptes per a l’assoliment d’un nou sistema energètic renovable i descentralitzat. Aquest esdeveniment s’ha organitzat amb la col·laboració amb la Diputació de Lleida i diferents departaments de la Generalitat de Catalunya.

Un camp d’innovació és una metodologia per explorar i definir respostes col·lectives, que esdevinguin solucions efectives a reptes complexos, mitjançant un procés estructurat en diverses fases. En aquest cas, els reptes que es tractaran durant la jornada seran: com potenciar que els actius del territori, inclosos els de les entitats locals, participin activament en el desplegament del model de generació de renovables; com potenciar que les administracions locals, com a usuàries del sistema, se situïn al centre del model energètic amb un rol actiu i participatiu en el consum, la gestió de la demanda, la distribució i altres aspectes del nou sistema energètic; i com potenciar que les administracions locals contribueixin a la construcció i difusió d’un relat empoderador tant per les pròpies administracions, com per la ciutadania i les empreses.

Per trobar respostes a aquests reptes plantejats, s’ha convidat a un llistat d’agents amb influència, interès o coneixement. De moment hi ha una trentena d’inscrits, entre els quals hi ha membres d’empreses públiques, de col·legis professionals, d’empreses del territori, i d’administracions locals.

La jornada se celebrarà al casal Lapallavacara durant divendres dia 24 de novembre. Aquest camp d’innovació és una de les activitats organitzades en el marc de l’Energy HubLab Balaguer, un projecte de la Paeria de Balaguer que té com a objectiu l’assoliment d’una transició energètica al territori.

L’Agenda Compartida de Terres de Lleida, Pirineu i Aran promou una transformació del model socioeconòmic actual de la demarcació cap a un model competitiu i sostenible d’economia verda, circular i altament digitalitzada. Els objectius són reforçar els sectors estratègics i afavorir el desenvolupament dels sectors emergents, per generar els nivells de benestar i prosperitat necessaris per fixar i atreure població i talent, contribuint de forma activa a l’assoliment dels ODS i a la transició ecològica impulsada a nivell europeu.

Un dels instruments posats en marxa a través de l’Agenda per treballar aquest àmbit prioritari és l’Energy HubLab, una iniciativa impulsada per la Paeria de Balaguer en col·laboració amb la Diputació de Lleida.

L’Energy HubLab promou la identificació de reptes vinculats a l’assoliment d’aquest model de transició energètica i també els processos de definició col·lectiva de solucions efectives als reptes identificats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.