Dubtes laborals durant l’estat d’emergència sanitària

L’estat d’emergència sanitària en la que es troba la societat en els darrers dies pel contagi del COVID-19 genera dubtes de tots tipus. Des de que aquest dimarts el president espanyol Pedro Sánchez anunciés un paquet de mesures per fer front a la crisi econòmica, entre elles la simplificació de la tramitació dels ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) , una de les preguntes més freqüents d’aquests dies és què significa i quins beneficis pot tenir per a empreses i treballadors. Un advocat de la capital de la Noguera resol el dubte.

Els propis experts asseguren que ens trobem en una situació excepcional i que moltes empreses viuran almenys dos anys difícils fins recuperar la normalitat. Els sectors com la restauració i petits comerços es troben entre les empreses que més estan patint aquesta crisi.

L’activitat econòmica de bona part de la comarca de la Noguera va lligada a l’agricultura i la ramaderia. El sector primari nota en menor mesura aquesta crisi econòmica.

Una vegada es torni a la normalitat s’aconsella apostar pel comerç local que dona vida als pobles i les ciutats i deixar de banda egoismes.

En cas de contagi de coronavirus s’ha especificat un tipus de baixa per a treballadors afectats i companys d’aquest si s’ha decretat confinament per part de les autoritats sanitàries. Obtindran una baixa mèdica per confinament amb el dret de cobrar una prestació del 75% com si es tractés d’un accident de treball.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.