“Dones Diverses”, nova campanya del Consell Comarcal de la Noguera amb motiu del 8 de Març

Tindrà com a objectiu visibilitzar i oferir referents de dones, amb perfils, orígens i cultures diversos

Durant l’any 2023, d’acord amb les polítiques comarcals d’igualtat, el Consell Comarcal de la Noguera implementarà la campanya “Dones Diverses” que constarà de diverses activitats i materials de difusió que tindran com a objectiu visibilitzar i oferir referents de dones, amb perfils, orígens i cultures diversos, al llarg de l’any.

La campanya arrenca amb motiu de la proximitat del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, i està organitzada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones, el Servei de Mediació Sociocultural del Poble Gitano i el Servei d’Atenció a la Immigració de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.

El mateix dia 8 de març, a les 11.00 h, es farà la lectura del manifest institucional davant de la seu del Consell Comarcal de la Noguera.

La primera activitat de la campanya ha estat la publicació de la revista “De gran vull ser com ella!”, de Natalia Calvo Casaús, que treballa l’empoderament femení posant cara i relat a referents positius i reals per a nenes, nens i joves. La publicació s’enviarà a totes les escoles de la Noguera, ja que els continguts i les propostes educatives s’adrecen a l’alumnat de cicle superior de primària.

La segona activitat és el cicle de conferències “Dones Diverses”, que tenen com a  objectiu visibilitzar i oferir referents de dones, amb perfils, orígens i cultures diversos.

Durant els mesos de març i abril es realitzaran vuit ponències, on les convidades ens explicaran la seva visió, des de la pròpia experiència vital i/o professional, de què representa o comporta ser dona en la nostra societat,  i així ser model de referència per a les dones de la comarca, tot trencant estereotips i rols de gènere, racistes i classistes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.