La Diputació de Lleida restaura el Castell d’Alòs de Balaguer

L’edifici, d’important interès històric, datava del segle XI però estudis recents situen les primeres construccions al segle VIII

La Diputació de Lleida començarà en els propers dies les obres de restauració del Castell d’Alòs de Balaguer, que és de la seva titularitat. Són la continuïtat de les actuacions que es van iniciar l’any 2009 amb la consolidació de la muralla sud-oest.

Les obres consistiran en la excavació arqueològica de la part superior del castell i la consolidació de la torre del segle VIII esfondrada, la qual es refarà parcialment per tal de donar seguretat estructural a les restes que es conserven i facilitar la seva reutilització com a mirador.

El Castell d’Alòs de Balaguer té un important interès històric. Es considerava que la seva construcció datava del segle XI però estudis recents situen les primeres construccions al segle VIII.

Les obres permetran obtenir més informació sobre aquest castell, un monument històric que forma part de la identitat d’aquest municipi de la Noguera.

El castell d’Alòs de Balaguer es considerat com un dels monuments defensius més antics conservats a Catalunya, i com una possible fortificació islàmica o carolíngia, tot i que no es coneix informació directa sobre els seus orígens.

Les obres del Castell d’Alòs de Balaguer, declarat bé cultural d’interès nacional, compten amb un pressupost de més de 108.000 euros.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.