Dimiteixen cinc membres de l’Assemblea Local de la CUP de Balaguer

Els sotasignants del comunicat denuncien falta de transparència, dificultat de participació i preses de decisions jeràrquiques d’altres membres de l’assemblea local

Cinc membres de l’Assemblea Local de la CUP de Balaguer han fet públic aquest dilluns en un comunicat enviat a la premsa, la seva decisió d’abandonar la formació de la capital de la Noguera. Es tracta de la número 2 de la llista dels cupaires a les darreres eleccions municipals, Marta Burgell, la número 4, Emma Domingo i també membres destacats com Xavier Llusà, Laura Tufet i Núria Aguilà.

Segons els membres que han presentat la dimissió, la voluntat del comunicat és fer arribar el seu missatge a la ciutadania balaguerina que, en els passats comicis municipals del 26 de maig, va fer útil el seu vot a favor de la CUP Balaguer. “Com a membres actives i implicades en aquest grup municipal creiem que hem d’explicar la nostra decisió de deixar de formar-ne part, per deferència a la ciutadania de Balaguer que va creure en nosaltres com a candidates a l’alcaldia”, destaquen.

En el comunicat expliquen que la decisió s’ha pres per desavinences amb altres membres de l’assemblea i denuncien falta de transparència en algunes ocasions així com també dificultats de participació que han propiciat, segons els sotasignants, decisions “que s’han pres de forma jeràrquica oblidant l’essència assembleària de la formació”. També denuncien que s’han menystingut opinions de companys i companyes així com també en ocasions, no s’han respectat punts del codi ètic de la CUP. Aquests membres asseguren que “a mesura que hem anat avançant el treball intern dins l’assemblea, hem percebut que molts dels condicionants que creiem imprescindibles per treballar i que reclamem als altres partits polítics no s’exerceixen dins el nostre grup municipal”.


El comunicat íntegre aquí:

Amb aquest comunicat públic volem anunciar la nostra dimissió de l’Assemblea Local de la CUP de Balaguer. La decisió de marxar no ha estat senzilla i volem justificar-nos perquè creiem que devem una explicació, sobretot a aquelles persones que van decidir confiar-nos el seu vot en els últims comicis municipals: moltes gràcies per la vostra confiança.

Les persones que sotasignem aquest comunicat de renúncia ens vam unir en moments diferents a l’Assemblea Local, però ho vam fer convençudes de poder treballar per un objectiu comú: la il·lusió de construir un municipalisme des de la transparència, la participació, el feminisme i l’autodeterminació. A dia d’avui seguim creient que només des del treball en equip, des de l’entesa i l’empatia serem capaces d’establir unes relacions personals i socials justes amb l’objectiu de treballar per convertir una institució que tendeix a exercir de gestora vers una eina de transformació social. En aquest sentit les persones que signem aquest escrit no hem canviat el nostre posicionament: continuem creient que només serem capaces de construir un Balaguer millor si ho fem entre tots i totes, si fem arribar la veu del carrer a la institució, si creem eines que apoderin als ciutadans i ciutadanes i que fomentin la participació.

Malauradament, a mesura que hem anat avançant el treball intern dins l’Assemblea, les persones sotasignants vam començar a percebre que molts dels condicionants que creiem imprescindibles per treballar i que reclamem als altres partits polítics no s’exerceixen dins el nostre grup municipal. Malgrat demanar un canvi en diverses ocasions hi hagut procediments on la manca de transparència ha estat protagonista, on s’han establert dificultats notòries de participació, s’han pres decisions de manera jeràrquica oblidant l’essència assembleària que ens caracteritza, fins i tot quan les assemblees han sigut consensuades i reafirmades en acta , s’han menystingut opinions de companys i companyes i hem constatat moments en els quals no s’han respectat diversos punts del nostre propi codi ètic.

Per aquest motiu, després d’una llarga reflexió, prenem la decisió de renunciar. Una decisió difícil però que està basada en la voluntat de ser fidels als nostres valors i coherents amb la nostra pràctica. Així i tot, volem comunicar que continuem i continuarem treballant des d’un espai que facilita el diàleg en el qual, des del respecte, podem contrarestar diferents opinions per dur a terme accions de canvi social a la ciutat de Balaguer. L’objectiu d’aquest espai és el de poder analitzar la situació actual de la nostra ciutat, compartir punts de vista i estratègies per fer-la avançar cap a la diversitat cultural, el feminisme, l’ecologisme, l’autodeterminació i l’assoliment de drets socials.

Des de la voluntat de sumar i treballar en xarxa, volem fer una crida a totes aquelles persones i entitats que se sentin interpel·lades a participar, des de l’horitzontalitat que ens permet la dedicació voluntària, a la propera trobada que es durà a terme a l’espai de LaPallavacara el dia 26 de setembre a les 19:30.

 

Marta Burgell Alegre, Emma Domingo Cetó, Xavier Llusà Mas, Laura Tufet Gastó i Núria Aguilà Jiménez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.