La cultura serà l’eix vertebrador de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Balaguer

Es commemoraran els 100 anys dels naixements de Teresa Pàmies, Joan Brossa i la Colla de Sabadell, així com el 125è aniversari de l’assemblea de la Unió Catalanista

El proper 10 de setembre l’església de Santa Maria serà una vegada més l’escenari de l’acte institucional en motiu de la Diada Nacional de Catalunya a Balaguer organitzat per la Paeria i el Consell Comarcal de la Noguera. Enguany l’acte girarà al voltant de la commemoració del centenari dels naixements de la balaguerina Teresa Pàmies, Joan Brossa i la Colla de Sabadell. També es rememorarà el 125è aniversari de la tercera assemblea a Balaguer de la Unió Catalanista i es tindrà un record als líders independentistes empresonats.

L’acte intercalarà parlaments del Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, el President del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plena i un representant d’Òmnium Cultural. La col·laboració de diverses associacions, entitats i artistes amb les seves actuacions com l’escola Municipal de Música, la pianista Marta Mesalles o la poetessa Rosa Pou faran possible una vegada més la bellesa artística i escènica de l’acte.

Des del Consell Comarcal de la Noguera es mostren satisfets de poder col·laborar un any més amb el consistori balaguerí en l’organització d’aquest acte reivindicatiu i cultural.

L’acte començarà a les 21:30. Abans però, es podrà visitar l’exposició de poesia visual de l’Any Joan Brossa.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.