Creu Roja de la Noguera inicia la XVI edició del seu projecte ‘Avis i Àvies solidaris’ i “Cap nen sense joguina”

 

El projecte ‘Avis i Àvies solidaris’ es basa en la venda de diferents objectes artesanals elaborats pels avis i àvies de les residències geriàtriques. La venta es realitza en mercats i dies puntuals en diversos municipis de la comarca.

Amb aquesta iniciativa les residències i Creu Roja volen difondre fer visible que les persones grans són molt vàlides per col·laborar activament en la societat sempre que se’ls faciliti l’accés als recursos i es proposin activitats adequades. A més, es vol sensibilitzar envers aquella població que viu en risc de pobresa o pobresa extrema.

De setembre a novembre, els residents, que col·laboren voluntàriament en aquesta iniciativa, han treballat en els productes artesanals que seran venuts arreu de la comarca de la Noguera com el proper 7 de desembre durant la Fira de Santa Llúcia de Balaguer.

27 novembre Ponts (mercat setmanal) de 10 a 13:30h

30 novembre. Balaguer (C/ Noguera Pallaresa). De 11-13h.

02 de desembre. Bellcaire. Matí de 10:30 a 13:30h.

04 de desembre. Menàrguens. Matí de 10:30 a 13:30h.

Els diners que s’obtinguin seran donarats a Creu Roja Joventut per finançar la campanya de Reis.

Les residències que enguany participaran en el projecte són: Santa Maria, San Domènec i Comtes d’Urgell de Balaguer, Verge d’Aguilar d’Os de Balaguer, Cal Tomeu de Cabanabona, Residència Municipal d’Artesa de Segre i de Gestió Municipal de Ponts. Prop d’una setantena d’ àvies i avis col·laboraran en aquesta XV edició del projecte.

Amb l’anterior campanya es van atendre una vuitantena de nens i nenes de la comarca. A banda dels infants que Creu Roja fa seguiment des del projecte educatiu d’esplai, hi ha un treball en coordinació amb els Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera que deriva casos i famílies que puguin ser beneficiaris del programa

Creu Roja destaca que més enllà de la campanya de Reis, el dret a joc, és un dret dels infants. Amb el joc els nens i nenes es desenvolupen i es formen com a persones. Per això, independentment d’orígens i costums, es procura que tots els nens i nenes puguin gaudir de joguina nova, no bèl·lica i no sexista. Joguines educatives i de cooperació que permetin un correcte creixement dels infants.

Paral·lelament al projecte, des de Creu Roja Joventut de La Noguera, es posaran en marxa altres iniciatives com la venda de joguines de segona mà al Mercat del Vell de Balaguer el proper 16 de novembre o al mercat de Ponts el dia 27.

L’EFS Balaguer Comtat d’Urgell col·laborarà un any més en la recollida de joguines noves amb un torneig.

Per col·laborar amb una joguina nova es poden deixar a la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer, a la botiga JarToys i als locals de Creu Roja.

 

Informa: Redacció / Fotos: Creu Roja

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.