Creu Roja Joventut reparteix 3.717 joguines i llibres a més de 1.300 infants de la demarcació

La Campanya de Joguines es tanca amb 1.347 infants beneficiaris arreu de les comarques lleidatanes

Amb el lema “Els seus drets en joc”, la campanya va arrencar la seva 28ena edició el passat mes de novembre amb l’objectiu de garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. Enguany 1.347 infants en situació de risc de vulnerabilitat de la demarcació de Lleida han rebut 2.551 joguines i 1.166 llibres, i també s’han complementat els lots lliurats amb material escolar.

Aquest any, la campanya s’ha hagut de reformular pel context de la pandèmia mundial de la COVID-19, obligant-la a readaptar-se per complet i així poder donar resposta a la situació. Aquesta reformulació va centrar-se a apostar per la donació d’aportacions econòmiques tant de particulars com d’empreses afavorint la reducció de vies de contagi. No obstant això, també ha comptat d’una part presencial regulada per un conjunt de protocols específics que han garantit tant la seguretat de les joguines, com de les persones voluntàries i tècniques que hi han participat activament.

A la ciutat de Lleida han estat 620 els infants beneficiaris d’aquesta campanya, que han rebut 1.240 joguines i 620 llibres. En total, 113 empreses i entitats han col·laborat en aquesta edició. Les formes més habituals de col·laboració han estat les aportacions econòmiques per a la compra, donacions directes de joguines o bé les cessions d’espais per a la recollida.

Pel que fa a les dades globals a nivell de Catalunya, s’han repartit 69.059 joguines a 26.157 infants. La Campanya de Joguines s’emmarca en el projecte “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides són noves –ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies–, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

Des de Creu Roja Joventut Lleida es posa en alça la col·laboració i participació de tot el conjunt de persones a títol individual, entitats i d’empreses que, un any més, han fet possible aquesta campanya malgrat la complexitat del context actual en el qual es troba immersa la població.  És a través d’aquestes accions on es fa palesa la solidaritat inherent de la societat catalana i es demostra la importància de la construcció d’un fort teixit associatiu per a superar moments de crisi com l’actual.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.