Creen un nou grup impulsor del projecte ‘Energy HubLab Balaguer’ per a la transició energètica i la transformació del model econòmic de Ponent

Una cinquantena d’associacions i entitats del territori formaran el nou grup

La sala polivalent de la Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la jornada de presentació del projecte Energy HubLab Balaguer i s’ha constituït un grup impulsor format per una cinquantena d’associacions i entitats del conjunt del territori amb la intenció de generar oportunitats per valoritzar i diversificar l’economia local posicionant la demarcació de Lleida com a motor de la transició energètica a Catalunya.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, han estat els encarregats de donar la benvinguda als assistents i, tot seguit, la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera, ha destacat la importància del desenvolupament d’aquest projecte.

Talarn, en la seva intervenció, ha destacat que “aquest projecte està pensat per a fer de les nostres comarques un territori model d’economia competitiva i sostenible, verda, circular i altament digitalitzada”, i que “la capital de la Noguera ha de poder ser referent nacional en el procés de transició energètica que aquest país no pot retardar més. I el repte que avui tenim és el de pensar més enllà de produir energies renovables, hem de poder planificar ja el següent pas, el de generar valor singular amb la pròpia eficiència energètica i les energies renovables”.

També s’ha referit al fet que “les renovables obren un nou escenari en el qual naixeran nous models de negoci que a partir d’ara hem de poder experimentar de manera conjunta administracions i empresa, amb el suport de la recerca científica”.

Finalment, ha felicitat els responsables per la constitució “del grup impulsor de l’Energy HubLab, amb una cinquantena d’actors tant públics com privats”.

L’Energy HubLab Balaguer és un projecte impulsat per la Paeria de Balaguer, que aposta per la transició energètica i la transformació del model econòmic de Ponent. Aquest projecte correspon a l’operació 4a del PECT Green&Circular b. Ponent, projecte d’especialització i competitivitat territorial, que comprèn 6 comarques del sud de la demarcació de Lleida (Segrià, Noguera, Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues i Segarra), que coordina la Diputació de Lleida, i en el qual també participa com a soci beneficiari el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

Els objectius principals d’aquest projecte, obert a tothom i especialment a professionals, empreses, grups de recerca i administracions locals són la promoció, la innovació i generació de valor en eficiència energètica i energies renovables; la potenciació les empreses del territori per tal que siguin capdavanteres en aquest àmbit; l’empoderament al món local posant en valor els recursos i capacitats del territori, i l’afavoriment per a la creació de models de negoci i noves cadenes de valor.

L’assessora en innovació a la Diputació de Lleida, Teresa Botargues, en el decurs de la seva intervenció, ha contextualitzat la funció del projecte dins del marc català de transició energètica així com els reptes i objectius corresponents.

Tot seguit, Jaume Roca, coordinador del Centre d’Empreses i Innovació (CEI) de Balaguer, i Ariadna Ramon, tècnica dinamitzadora de l’Energy HubLab, han explicat les expectatives del grup impulsor i la necessitat i implicació del sector públic i privat per tirar endavant el projecte.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.