El fiasco que protagonizó la Generalitat de Cataluña con las ayudas a los autónomos por la crisis del Covid-19, las cuales se agotaron en un día y que tuvieron que esperarlas como si de una partida de Bingo se tratase—a ver si tenían suerte y estaban entre los 10.000 afortunados que optaban a la ayuda—, demostraba el caos y el poco conocimiento que tiene la misma Generalitat sobre el tejido empresarial de Cataluña.

Algo parecido ha pasado en Balaguer, donde el último pleno extraordinario de urgencia dio luz verde a la segunda convocatoria para las ayudas a las empresas de la ciudad por el Covid-19 con un total de 55.000 € y un límite de ingresos de 350.000 € por empresa; y en donde la primera convocatoria el límite estaba en 150.000 €.Reitero: aquí se demuestra el poco conocimiento del tejido empresarial de la ciudad, pues es un límite muy bajo y pocas empresas pueden optar a la ayuda.

Y también aquí, en Balaguer, este gobierno se dará a conocer como el gobierno de los estudios, porque es su palabra de rescate para salir de los problemas. A veces, en la vida, no hacen falta tantos estudios para facilitar la vida de la población, sino más actuaciones. De momento tienen muchas promesas que cumplir, pero solo han lanzado cortinas de humo a los medios de información de la ciudad. Hechos, ningunos, y actuaciones, bien pocas.

1 comentari

 • JOANLI

  Hola Sergi, mira bé els números que detalles i veuràs com segurament si bé a Balaguer li sobren estudis…en d’altres llocs falta estudiar una mica més 😉

  Fixa-t’hi:

  Hi ha 55.000 euros en total.
  A Balaguer hi ha força empreses.
  Sembla lògic pensar que els 55.000 euros són per repartir entre diferents empreses.

  Ara imagina’t una empresa que té ingressos per sobre de 350.000 o fins i tot, 150.000. I ara, calcula més o menys quina quantitat de 55.000 euros pot ser una ajuda significativa per una empresa que ingressa més de 150.000 euros a l’any. Posem 20.000 euros, per exemple ? O imaginem que el volum d’ajuda hauria de ser una mica proporcional al % de volum de negoci perdut ? Si és així, i posem per exemple un 20% de negoci perdut com a conseqüència de la pandèmia, el 20% d’una empresa que ingressa 150.000 euros anuals és…30.000 euros! Oh, que passa llavors ? Que només podem ajudar, de forma significativa, a 1,75 empreses, amb ingressos a l’entorn de 150.000 euros l’any 🙁 Veus, Sergi, com tot té una explicació ? I no et preocupis eh, que d’empreses a Balaguer que no arriben a ingressar 150.000 euros l’any, n’hi ha moltes! Ja veuràs, home, surt a donar algun tomb més per Balaguer, quan no s’estiguin perseguint castellanoparlants i puguis caminar en pau, i t’adonaràs que alguna botigueta o altra no hi arriba a aquests 150.000… .

  Si d’altra banda el que volies dir és que no hi ha prou ajudes…, coi, comença per aquí, home, i dirigeix l’escrit a les dos capitals 🙂

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.