El Consell Comarcal de la Noguera reivindica el paper de la dona al món rural amb una intervenció artística

L’obra realitzada per l’artista Oriol Arumí està situada a l’entrada del poble de Vilanova de l’Aguda i s’anomena “Pagesa i gallina”

Aquest dijous 29 d’octubre s’ha inaugurat l’obra artística amb la qual el Consell Comarcal de la Noguera vol homenatjar totes les dones que viuen i han viscut al medi rural i fan en que aquest entorn continuï sent un exemple d’evolució, desenvolupament i progrés.

L’obra realitzada per l’artista Oriol Arumí està situada a l’entrada del poble de Vilanova de l’Aguda i s’anomena “Pagesa i gallina”. Amb aquesta es pretén fer més visible el paper de les dones al món rural i alhora convidar tothom a conèixer aquest municipi de la Noguera Alta i el seu entorn natural.

A l’acte de presentació hi han assistit Montse Fornells, alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera, Anna Maria Calvís, consellera comarcal de l’àrea de Serveis Socials, Oriol Arumí, artista autor del mural, i Vanessa Gesa, tècnica del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal).

Aquesta intervenció artística és la segona de les activitats que el Consell Comarcal de la Noguera ha organitzat aquest any per commemorar el Dia Internacional de les Dones Rurals. La primera va ser la difusió a les xarxes d’un vídeo que dona veu a quatre dones de la Noguera que es dediquen professionalment al sector primari, per visibilitzar el protagonisme de les dones en aquest sector que és un pilar per a l’economia i la vida en entorns rurals.

Aquestes dues accions han estat impulsades pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) dels Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.