Connecta Lleida Pirineus: Es tanca la primera edició del projecte ‘Mentora’

Reportatge pel programa de la Xarxa de TV locals

La setmana passada va finalitzar la primera edició del projecte Mentora a Balaguer, una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill i impulsada a la capital de la Noguera des del Pla Educatiu d’Entorn de la Paeria i  l’Associació Reintegra.

El projecte consisteix en l’acompanyament durant almenys sis mesos d’una persona adolescent en risc d’abandonament escolar prematur, on les parelles de mentoria es troben regularment durant una o dues hores a la setmana. El seu objectiu és fer activitats i tenir converses que permetin a la persona mentorada prendre les decisions adients per continuar estudiant. Així, les persones mentores complementen les tasques d’educació, i l’acompanyament pot ser l’element diferencial per a joves que es plantegen deixar d’estudiar abans haver acabat l’ensenyament obligatori. Per aquests motius, les persones mentores havien de tenir capacitat de compromís, actuar amb empatia, responsabilitat i humilitat.

A la ciutat de Balaguer s’han consolidat nou parelles al llarg d’aquests mesos, les quals estaven formades per persones mentores i les persones mentorades, proposades pels centres educatius on es cursa educació secundària.

Les parelles s’han trobat regularment durant aproximadament una hora i mitja a la setmana, en un espai o equipament públic. En aquest sentit, els diferents equipaments de la ciutat que s’han sumat al projecte estaven identificats com a ‘Espais adherits al projecte Mentora’, i això ha permès que les parelles disposessin de més oportunitats culturals i de lleure.

Des de la Paeria se’n fa una valoració molt positiva, ja que totes les persones mentorades han manifestat la voluntat de seguir vinculades al projecte el curs vinent, i per tant seguir amb aquest acompanyament durant el proper curs.


Informa: Clara Adsuar Cortés, Gerard Díaz Tribó i Oriol Gordillo Laboreo

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.