Connecta Lleida Pirineus: El CEI Balaguer acull la jornada tècnica ‘Impuls del biogàs al sector ramader a les Terres de Lleida’

Connexió en directe pel programa de la Xarxa de TV locals

Aquest dimarts el CEI Balaguer va acollir la jornada tècnica titulada ‘Impuls del biogàs al sector ramader a les terres de Lleida’, la qual té com a objectiu posar en valor la producció de biogàs a les comarques lleidatanes, un territori amb un teixit ramader potent, i per tant amb potencial en la producció de biogàs com a font d’energia i oportunitat de creixement.

La jornada ha estat organitzada pel Clúster de la Bioenergia de Catalunya i amb la col·laboració de la Paeria de Balaguer i l’Energy HubLab, així com la FCAC, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, i se celebra en el marc del PATT, el Pla Anual de Transferència Tecnològica del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta és la segona vegada que la ciutat de Balaguer acull una activitat impulsada pel Clúster. La primera es va celebrar el passat 30 de novembre amb el I Fòrum del Biogàs a Catalunya al casal Lapallavacara, el qual va comptar amb uns 150 assistents i va ser la primera trobada del sector a nivell català. Aquesta trobada tenia com a objectiu crear un espai on experts de primera línea poguessin debatre sobre el mercat d’aquest combustible, quines sinergies cal crear, i com potenciar-ne l’ús.

Aquesta jornada s’ha organitzat en col·laboració amb el Clúster de la Bioenergia de Catalunya, la qual s’inicia a través del Grup Impulsor de l’Energy HubLab, un projecte impulsat per la Paeria de Balaguer i amb el suport de la Diputació de Lleida, el qual promou la transició energètica i la transformació del model econòmic a Ponent, el Pirineu i Aran. Forma part del PECT, el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial Green&Circular Ponent.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.