La Confraria de Setmana Santa recupera un estendard amb prop de 80 anys d’antiguitat

Enguany la Confraria Nostre Pare Jesús i Maria Santíssima dels Dolors de Balaguer, i en el marc del seu cinquè aniversari, recupera un estendard amb prop de 80 anys d’antiguitat. Aquesta peça, de vellut de negre i brodada en or, data de l’any 1942 quan una vegada passada la Guerra Civil es tornen a celebrar les tradicionals processons de Setmana Santa. La confraria creu que l’anterior estendard deuria ser cremat o destruït durant la guerra. La peça es troba en perfecte estat i és típica de la Setmana Santa catalana.

La confraria està doblement de celebració, i es que consultant el Llibre Verd de la ciutat de Balaguer han descobert que la Congregació dels Dolors va ser fundada l’any 1700. Així doncs enguany es compleixen 320 anys de la seva creació.

L’Associació balaguerina ja es troba immersa en els preparatius de la processó del Sant Sepulcre que se celebrarà el proper Divendres Sant, enguany el 10 d’abril. Properament es faran públiques les dates d’un curs per aprendre a posar-se el mantell dirigit a les seves sòcies i a la ciutadania en general.

El 8 de març participaran a la trobada de confraries de Setmana Santa de Catalunya que se celebrarà a Tarragona. Per a l’entitat balaguerina és molt important tenir-hi representació  per donar a conèixer la ciutat de Balaguer i la seva Setmana Santa.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.