Conflicte obert entre la Paeria de Balaguer i UGT per les hores no treballades durant l’estat d’alarma

La Paeria de Balaguer explica que s’ha acordat la devolució de les hores mitjaçant el comitè d’empresa i UGT ho nega

El sindicat UGT ha emès un comunicat denunciant que la Paeria de Balaguer exigeix la devolució de les hores no treballades als treballadors durant la suspensió temporal de l’activitat en els centres de treball que es va realitzar durant l’estat d’alarma .
El sindicat explica que des de la Paeria s’ha obligat a signar un acord amb els treballadors obligant-los a allargar la seva jornada laboral ordinària o a retornar hores durant els dies de descans setmana i festius.
Per la seva banda Jordi Ignasi Vidal ha explicat que la devolució de les hores en general s’ha realitzat després d’una negociació amb el comitè de personal amb qui també s’ha acorda una quita d’hores.
En aquest sentit el Paer en Cap si que ha explicat que del total dels treballadors afectats només ha estat un treballador el que s’ha negat a signar l’acord.
Des d’UGT ja han fet saber que tenen la voluntat de portar el cas als tribunals si el departament d’inspecció de treball no resolt el cas a favor del sindicat.
Finalment Vidal ha afegit que avui dia la major part dels treballadors ja han pogut retornar totes les hores acordades i s’ha mostrat sobtat per les reclamacions del sindicat, ja que segons el mateix batlle durant els cinc anys que porten de mandat sempre ha tingut una bona predisposició de negociació amb el comitè d’empresa.

Informa: Miquel Àngel Daviu Llovera

1 comentari

  • un observador

    Els empleats públics haurien de ser conscients de la situació de privilegi que viuen en aquests moments difícils i no prémer tant a les administracions. El millor és arribar a un enteniment entre les dues parts.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.