Concurs per escollir la sardana oficial per a Balaguer Capital de la Sardana 2022

El termini per presentar les propostes està obert fins al pròxim dia 29 d’octubre

L’Associació Balaguer Capital de la Sardana 2022 i la Paeria de Balaguer presenten un certamen de composició de sardanes per tal d’escollir la sardana que portarà el títol Balaguer Capital de la Sardana 2022.

Les raons de dur a terme aquesta modalitat de concurs són diverses, les quals van des de l’originalitat, a l’afany de descobrir nous talents i, fins i tot, a voler donar un protagonisme al públic que assistirà a la vetllada, en la qual es donarà a conèixer l’obra guanyadora. La data triada serà el 6 de gener de 2022, en el decurs del tradicional Concerts de Reis i que se celebra, cada any, al Teatre Municipal de Balaguer.

Abans, però, des d’avui, dia 6 d’agost, s’obre el termini per a la presentació de sardanes que finalitzarà el pròxim 29 d’octubre. Serà a partir de llavors que un jurat, integrat per persones vinculades al món de la sardana i  de reconeguda qualificació musical i/o artística, es reunirà per valorar el compliment de les bases dels originals i seleccionar les tres sardanes finalistes.

Aquestes tres composicions seran interpretades, per ordre de rigorós registre, per una cobla a determinar, en el tradicional Concert de Reis, esmentat anteriorment. El jurat determinarà, llavors, la sardana guanyadora i el públic assistent atorgarà, també, un premi. A més de les sardanes finalistes, els assistents es podran delectar amb una mostra de sardanes d’autors o de temes balaguerins. El veredicte del jurat i el del públic, així com la identitat dels autors, es donarà a conèixer en finalitzar el concert.

El premi a la sardana guanyadora, a més de portar el nom de Balaguer Capital de la Sardana 2022 tindrà una dotació econòmica de 1.200 euros, la de les altres dues finalistes, serà de 300 euros i l’elegida pel públic, de 200 euros.
Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web de la Paeria de Balaguer.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.