Comença el termini per presentar la declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques

Més de 3’5 milions de contribuents catalans hauran de fer a partir d’aquest dimecres 4 d’abril la declaració de l’ Impost sobre la Renda de les Persones Físiques.

Principalment hauran de presentar la declaració Contribuents amb rendes del treball superiors al 22.000 euros d’un única pagador, i també els contribuents que rebin rendes de treball per sobre dels 12.000 euros si ho reben per part de més d’un pagador, i sempre i quan a partir del segon pagador aportin més de 1.500 euros a l’any.

La campanya del 2017 es caracteritza per  l’absència de modificacions importants, si que s’haurà de tenir en compte però  l’ import obtingut en la transmissió de drets subscripció  que a partir d’enguay es considerarà guany patrimonial.

Per altra banda també es podran aplicar el mínim familiar per descendents els contribuents que tinguin atribuïda la seva guarda i custodia per resolució judicial.

En un altre aspecte enguany també canvia el tractament fiscal del bons de fidelització entregats pel Banc Santander a alguns accionistes i obligacionistes del Banc Popular

Per altra banda l’Agència tributària ha suprimit per complet el programa PADRE i la declaració telemàtica es farà integrament per l’aplicatiu RendaWeb. Com a principal novetat des de l’administració s’ha presentat l’app per a dispositiu mòbil de l’Agència Tributària, aquest aplicatiu però només permetrà consultar les dades fiscals i confirmar el borrador, en cap cas permetrà realitzar modificacions. En aquest sentit els especialistes fiscals adverteixen de la importància de revisar detalladament el borrador proporcionat per l’administració.

La declaració la renda del 2017 es pot presentar telemàticament, per telèfon, en oficines de l’Agència Tributària o en oficines col·laboradores i també per corre certificat, els termini culminarà el pròxims 2 de juliol

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.