Comença la neteja de les pintades ultres al Monestir de Santa Maria de les Franqueses

L’eliminació de pintades realitzades amb aerosol és una tasca complicada a la que s’hi suma un suport molt porós

El monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses despertava el passat diumenge 12 de maig amb diverses pintades ultres com esvàstiques nazis, visques a Franco i en contra dels llaços grocs. L’Ajuntament de Balaguer va denunciar immediatament aquest atac a l’edifici declarat bé cultural d’interès nacional i encara se’n desconeixen els autors.

Després que el tècnics Centre de Restauració de Béns Mobles del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya avaluessin els danys, des d’aquest dimarts ja es treballa en la neteja d’aquestes pintades.

L’eliminació de pintades realitzades amb aerosol és una tasca complicada a la que s’hi suma un suport molt porós. Els tècnics especialitzats en restauració que treballen en la seva retirada, després de fer diferents proves, combinen dos sistemes de neteja.

Les tasques de neteja d’aquestes parets amb 900 anys d’història poden arribar a durar fins a dues setmanes.  El cost aproximat de la eliminació de les pintades ultres és de 8.500 euros.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.