Comença l’excavació al Pou de gel de Balaguer

Amb aquesta intervenció s’espera poder conèixer més amb detall aquesta infraestructura antiga

Des d’aquest dilluns i durant gairebé dues setmanes es duran a terme els treballs arqueològics per tal de poder definir exactament l’estat actual del Pou de Gel de Balaguer, localitzat a finals del mes de maig del 2020 durant una intervenció a la muralla gòtica. L’objectiu d’aquesta intervenció va ser precisament descobrir la localització exacta de la ubicació de l’antic Pou de Gel, una infraestructura existent en molts pobles i ciutats en època medieval.

Les tasques van permetre localitzar l’accés a través del qual es dipositava el gel a l’interior del pou. Però en un punt concret aquest passadís començava a trobar-se ple de runa i no es podia determinar on començava la zona d’emmagatzematge. Amb aquesta excavació ara es podrà, en principi, descobrir l’olla del pou i saber-ne més detalls d’aquesta infraestructura.

D’altra banda el Museu de la Noguera participarà el pròxim divendres 25 en una jornada sobre pous de gel, una iniciativa on s’hi presentaran els treballs de recerca i recuperació d’aquests espais en poblacions de la zona com Tàrrega, Alfarràs, Alcarràs, Solsona i d’altres poblacions de la zona.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.