Comença la senyalització de les quatre rutes de senderisme de la Noguera Baixa

Per a consolidar l’eix ‘Paisatges de Ponent’ com a destí turístic a partir del reconeixement del seu patrimoni cultural i natural

Comencen les diferents actuacions de senyalització de quatre rutes de senderisme dins de l’àmbit d’actuació del projecte ‘Paisatges de Ponent’ del Patronat de Promoció Econòmica, i que engloba la ruta ‘Paisatges de la Noguera Baixa’.

Es tracta d’una actuació cofinançada per fons FEDER, la Diputació de Lleida i per tots els ajuntaments per on passen les rutes, amb un import d’adjudicació de 362.032,00 €.

La senyalització de les rutes de senderisme, uneix els 16 municipis de la zona sud de la comarca, coneguda com la Noguera Baixa. Aquests municipis són: Albesa, Algerri, Balaguer, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Penelles, Preixens, la Sentiu de Sió, Térmens, Torrelameu, i Vallfogona de Balaguer.

Amb aquesta actuació s’instal·laran senyals direccionals per tal de guiar el senderista; senyals informatius per donar informació general de les rutes senyalitzades; senyals interpretatius per a descriure els punts d’interès de la ruta (patrimonial, material o immaterial, o els valors naturals); senyals panoràmics per a identificar els topònims del territori a través d’una fotografia o il·lustració; senyals indicatius o identificadors per tal d’indicar el lloc on s’instal·len, i senyals normatius per a comunicar normes, recomanacions i/o prohibicions.

Les actuacions estan centrades en consolidar l’eix ‘Paisatges de Ponent’ com a destí turístic a partir del reconeixement del seu patrimoni cultural i natural, mitjançant un model de gestió unificat que permeti la creació de nous productes turístics sostenibles al territori.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.