Comença la restauració de l’estàtua de Gaspar de Portolà

Les tasques duraran aproximadament un mes i les realitza el restaurador Ramon Solé

Aquesta setmana han començat les feines de neteja de l’estàtua de Gaspar de Portolà. Atacada amb pintura vermella el passat 11 d’octubre per una protesta en el marc del Dia de la hispanitat, la Paeria de Balaguer la va retirar al febrer per restaura-la. Ara aquesta feina l’està realitzant l’especialista Ramón Solé, qui també restaurarà la placa explicativa del monument.

El mateix restaurador explica també que l’estàtua no ha quedat malmesa però que la forma de l’escultura en dificulta en part les tasques de retirada de la pintura.

Ara la Paeria es plantejarà com serà el retorn del monument, deixant obert un ventall de possibilitats que van des de canviar l’orientació en el mateix emplaçament en què es trobava fins a un canvi total d’ubicació, i remarquen que la decisió s’hauria de debatre amb la ciutat.


Informa: Gerard Díaz Tribó i Oriol Gordillo Laboreo

1 comentari

  • Pipito

    Si l’estatua s’havia de portar al museu es podia portar l’endemà de la pintada/bretolada i no calia esperar al febrer.
    Ara ja es veu a venir, la neteja acabarà poc abans de les eleccions. I ja veurem on la posen.
    Desconeixem qui son el bretols que la van pintar. Ves que no siguin els mateixos que van fer la pintada barroera de “Estimem lo riu”. En aquest cas hi van deixar la signatura. Si tant estimen lo riu, que li dediguin una pintada ben feta.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.