Comença la 9a temporada del Projecte Cultiva’t

 width=

Arrenca la 9a temporada del Projecte Cultiva’t de l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d’Inclusió Social (PLIS) i del Servei d’Atenció a la Immigració i la Diversitat (SAID), una iniciativa de l’Associació de Dones Solidàries Dóna Pas i la col·laboració de Slow Food de Balaguer.

El passat 1 de març es va mantenir una reunió amb les 10 famílies que hi participaran enguany, derivades dels Serveis Socials d’Atenció Primària i altres entitats que treballen en l’àmbit social de Balaguer. També hi participarà el Servei de Rehabilitació Comunitària de Salut Mental, que ja serà el segon any que cultiven amb finalitat terapèutica una parcel·la del Projecte Cultiva’t.  Com cada any, comptaran amb l’experiència d’un agrònom que donarà suport i assessorament continuat als hortolans i les hortolanes.

El Projecte Cultiva’t Horts Comunitaris és una oportunitat de dotar persones en situació d’atur de llarga durada, perceptores d’ajuts socials i en risc d’exclusió social, d’un espai de treball i un mitjà per obtenir una font complementària d’aliments naturals per a tota la família. L’objectiu és evitar que l’ajuda que es concedeix a la població més necessitada es limiti exclusivament al repartiment i l’assignació de recursos econòmics o aliments, prevenint així dinàmiques caritatives i actituds passives entre els beneficiaris/es, i fomentar que s’impliquin de forma activa en la millora de la seva situació.

El Projecte Cultiva’t Horts Comunitaris sorgeix l’any 2012 com una iniciativa de l’Associació de Dones Solidàries Dóna Pas, per millorar la qualitat de vida de famílies amb necessitats econòmiques. Més endavant les entitats de la Taula d’Entitats del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Noguera van escollir per votació destinar els fons obtinguts d’un Festival Solidari a aquesta iniciativa i així fer possible la implementació d’aquest projecte. L’any 2013, el Projecte Cultiva’t va comptar també amb la implicació del Consell Comarcal de la Noguera i dels Serveis Socials d’Atenció Primària, amb el suport econòmic i tècnic a través del Pla d’Inclusió Social de la Noguera.


Informa: Redacció Foto: CCN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.