Começa la temporada d’Esports d’Aventura i Turisme Actiu a les Terres de Lleida

A la vigília de Setmana Santa, quan finalitza la temporada de neu, les comarques de Lleida donen el tret de sortida als esports d’aventura i turisme actiu.

Són un total de 223 empreses que proposen una àmplia oferta de serveis en activitats per l’aigua, terra i aire. Aquest nombre representa un increment del 8% respecte a l’oferta d’inici de temporada de l’ any 2013 i d’un 23% respecte l’any 2012.

Els esports d’aventura donen feina a 1.700 persones. L’Associació d’Empresaris de la zona ha creat una xarxa de serveis turístics que uneix l’oferta d’allotjament de qualitat amb els esports d’aventura i activitats complementàries en el camp de la cultura, l’oferta comercial i la restauració. Pel que fa als esports de terra, hi ha un increment significatiu del trekking amb rutes que recorren alguns dels paratges més suggerents del Pirineu i de la plana de Lleida. En els esports d’aigua, el ràfting continua sent l’activitat estrella, seguit del descens de barrancs, caiac, piragüisme i l’hidrospeed. Les obres de reparació en el curs del riu Noguera Pallaresa permeten organitzar la Copa del Món de freestyle i les dues Copes d’Espanya, una d’estil lliure i l’altra d’eslàlom. La Noguera Pallaresa es pot convertir en el primer riu d’Europa amb una empresa d’aventura especialitzada en pujar els rius en lloc de baixar-los. El trajecte es farà amb uns aerolliscadors (” hovercrafts “). Respecte a les activitats aèries, el parapent i l’ala delta s’han consolidat com les manifestacions emblemàtiques de Lleida, especialment al municipi d’Àger. El món de la Btt també té protagonisme. El Montarto Bike Hotel, situat a Baqueira 1.500, a la Val d’Aran, serà l’únic establiment hoteler de l’Estat i dels Pirineus especialitzat en ciclisme, on els aficionats a aquest esport trobaran absolutament tot el que necessiten, des de guies acompanyants a menús especialitzats per a esportistes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.