El Col·legi de Metges de Catalunya denuncia Josep Pàmies per per promoure el producte MMS com a tractament de la COVID-19

El Departament de Salut ja va sancionar a Pàmies per fer promoció del MMS com a tractament de diverses patologies

Imatge pla mig de Josep Pàmies en l’acte ‘Saber populars i llibertat d’expressió’ al Teatre de Balaguer. El 10 de febrer de 2019. (Horitzontal

El Consell del Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), del qual forma part el Col·legi de Metges de Lleida, ha presentat una denúncia davant la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra Josep Pàmies i contra la cooperativa Dolça Revolució per promoure el producte MMS com a tractament de la COVID-19. El Consell del Col·legi de Metges de Catalunya considera que els denunciats han comés un delicte contra la salut pública i un delicte de publicitat enganyosa amb l’agreujant del context de la greu emergència sanitària i situació d’excepcionalitat provocada per la pandèmia.

El Consell ha tingut coneixement dels fets a través de diversos mitjans (xarxes socials, notícies, webs, …) i d’un informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Josep Pàmies “sense cap titulació validada ni coneixement mèdic, banalitza a través de la seva web i de les xarxes socials, sobre la COVID-19 i sobre la suposada idoneïtat del producte MMS (Miracle Mineral Solution), en realitat clorit de sodi, per tractar aquesta malaltia”, diu la nota difosa pel CCMC.

Els col·legis de metges catalans recorden que el clorit de sodi és un compost químic que s’utilitza en la producció de paper i per blanquejar productes tèxtils. Afegeix que “es tracta d’una substància fortament oxidant, la ingestió de la qual pot provocar símptomes clínics greus, motiu pel qual l’Agència Espanyola del Medicament va ordenar, el 14 de maig de 2010, la retirada de tots els exemplars del producte conegut com a MMS”.

El Departament de Salut ja va sancionar Pàmies per promoure l’ús del MMS en diverses patologies. Malgrat això, el denunciat segueix continua promocionant aquest producte. A més, organitza taller casolans per a la producció del MMS, un dels quals ha previst celebrar el 25 d’abril, segons informa el web de Dolça Revolució.


Informa: Redacció

3 comentaris

 • Jessica

  Sou molt grans per la Feina que feu aqsts dies Metges, xò amb en Pàmies només puc dir q es PATETIC com esteu actuant. Us hauria de fer vergonya.

  Ànims Josep!!! Hi ha molta gent q estem amb tu. Des de la Garrotxa amb carinyo

 • Gil Vilà Ricart

  Solidaritat total amb en Josep Pàmies i dolça revolució, per més multes que posin la veritat acabarà saben-se, tot el suport i ànims amb la lluita

 • Marina

  Lo que Josep promueve son remedios mucho más baratos que a la industria farmacéutica NO INTERESA, ojalá salga todo a la luz, animo Josep!!!

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.