Castelló de Farfanya inaugura un mural per posar en valor el seu patrimoni

Castelló de Farfanya ha inaugurat aquest divendres un mural de gran format ubicat al carrer Francesc Macià. Aquesta ha estat una iniciativa impulsada pel consistori amb diversos motius al darrere com pujar els ànims dels seus veïns i veïnes i posar en valor els símbols i valors del municipi.

El mural mostra la infantesa i l’aigua. La infantesa com a símbol de la joventut i la continuïtat com a poble i l’aigua com a vida i lligada al riu Farfanya que dona nom al municipi. També s’hi pot veure la figura dels Comtes d’Urgell perquè la font barroca Castelló de Farfanya llueix la seva heràldica. Estan rodejats d’oliveres, un dels arbres més comuns al municipi i com a emblema de la cultura de l’oli. L’obra també reflecteix la pagesia i la mirada al futur, i la saviesa i l’experiència de la gent gran del municipi. Per últim hi apareixen un aligot i una guineu com a símbol de la seva fauna.

Amb aquesta obra que dona la rebuda al municipi també s’ha volgut posar en valor el talent local, i es que el murat ha estat realitzat per Jonatan Arrarás, veí del poble des de fa 4 anys.

L’Ajuntament de Castelló de Farfanya preveu restaurar part del seu patrimoni al llarg d’aquest any com per exemple les dues torres del castell i la presó.


Informa: Anna Requena

2 comentaris

  • JOSEP BONET SABATE

    Fantástico vos felecito. Com a fill de CASTELLO em sentó orgullos de tot el que esteu fen. Anims i endavant

  • Molt bona idea, molt bona obra. Treballem per donar entre tots valor al poble. Enhorabona!

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.