Castelló de Farfanya crearà la primera comunitat energètica a Ponent

Consisteix en la instal·lació de plaques solars i aquestes abastiran els set principals equipaments del municipi i una seixantena d’habitatges

Castelló de Farfanya està apunt de fer una passa endavant en energia sostenible. L’Ajuntament del municipi crearà al llarg del primer trimestre d’aquest any una comunitat energètica, la primera a ponent i una de les pioneres a Catalunya. Aquesta consisteix en una inversió d’uns 107.000€ en la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques en 7 equipaments municipals, abastint a més una seixantena d’habitatges.

L’Ajuntament va encomanar un estudi a l’empresa ‘Km0Energy’ per calcular l’estalvi que suposaria entre tots els equipaments i habitatges, el qual oscil·la entre els 189 i els 425€ anuals. Amb el projecte en marxa i les xifres a la mà, ara queda un procés administratiu per engegar immediatament amb la instal·lació de les plaques.

Des del consistori expliquen que aquest projecte ve amb la motivació d’aconseguir que Castelló estigui abastida amb una energia verda i sostenible, de proximitat, lluitar contra la pobresa energètica i posar un gra de sorra més en la lluita contra el despoblament.


Informa: Gerard Díaz Tribó

1 comentari

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.