Casaments amb 100 invitats, enterraments amb 25 assistents i ampliació de l’horari per fer esport, novetats de la fase 2

El BOE elimina de la fase 0 algunes limitacions de les quals es beneficiaran Barcelona i part de l’àrea metropolitana

Pla obert d’una família consumint en una terrassa de la plaça de la Font de Tarragona en el primer dissabte de la fase 1. Imatge del 16 de maig del 2020 (Horitzontal).

El govern espanyol ha publicat aquest dissabte al vespre en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la nova ordre que regula les restriccions de l’estat d’alarma a partir del proper dilluns. Com a novetat, en la fase 2 –en la qual s’hi inclouran Formentera i tres de les illes Canàries- es flexibilitza l’horari per fer esport, que serà lliure a excepció de les franges reservades a la gent gran. També es permetran els casaments per a un màxim de 100 persones a l’aire lliure i 50 en interior, i els enterraments s’amplien a 25 assistents. Quant a la fase 0, on s’hi inclouen Barcelona i part de l’àrea metropolitana i Madrid, s’han eliminat algunes de les restriccions, com l’obertura de locals de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia.
En la fase 2, a la qual Salut proposarà que les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu i l’Aran hi entrin el proper 25 de maig, el govern espanyol amplia la limitació de l’aforament al 40% dels restaurants; l’obertura de cinemes i teatres amb un terç d’assistents, així com la possibilitat de visitar monuments i sales d’exposicions.

Quant a les residències, en aquesta segona fase es permetran les visites “preferentment” en supòsits excepcionals com els que fan referència “al final de la vida” o per “alleujament per descompensació neurocognitiva del resident”. Les piscines recreatives podran obrir amb un terç de l’aforament, com també les zones comunes d’hotels i establiments turístics.

A la fase 1 es permetrà la caça i pesca esportiva i recreativa i l’obertura de locals de més de 400 metres.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.