La carretera de Vilanova de Meià on ha caigut una roca de grans dimensions no es podrà obrir fins dissabte

 width=ACN Vilanova de Meià .- La carretera L-913 de Vilanova de Meià (Noguera) on ahir dimecres a la tarda va caure una roca de grans dimensions no es podrà obrir al trànsit fins dissabte. Així ho ha assegurat l’alcalde Xavier Terré després de valorar-ho amb els tècnics de la Diputació de Lleida que s’han fet càrrec dels treballs per retirar la roca i senyalitzar la via. Terré ha assegurat que ha estat una sort que la pedra no agafés algun vehicle ja que es tracta d’una carretera de 8 quilòmetres que uneix el municipi amb el Pallars Jussà i està molt transitada, tant per veïns que hi tenen finques i granges, com per excursionistes i escaladors ja que la zona és molt coneguda per aquestes pràctiques. L’alcalde també ha explicat que durant el mes de maig han comptabilitzat tres despreniments de roques, menors, en diferents vies locals, tots ells provocats per l’elevada pluviometria d’aquesta primavera.

El despreniment va ser notificat ahir dimecres a dos quarts de vuit del vespre i de seguida van pujar els tècnics de la Diputació de Lleida per senyalitzar la zona i prohibir el pas. Aquest dijous a les set del matí han començat els treballs per esmicolar la roca i posteriorment retirar tota la runa talla la carretera. La idea és que dissabte ja pugui estar la carretera reoberta però si és possible aquest dijous al vespre es podria obrir parcialment, si hi ha garanties de seguretat, pels veïns.

L’alcalde ha explicat que ara hi ha una sèrie de veïns ”perjudicats” perquè no poden arribar tant aviat a les seves finques i granges i han d’anar a fer un tomb de més de 50 quilòmetres, passant pel port de Comiols. A més a més, ha destacat que és una zona molt freqüentada per escaladors i excursionistes i que per sort no s’ha produït cap desgràcia. Terré confia que una vegada s’hagi solucionat el problema d’aquest despreniment els tècnics de la diputació valorin si hi ha algun altre punt perillós a la zona.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.