Camarasa presenta als seus escolars “Territori Artemisa”

Es tracta d’una aposta artística per posar en valor el municipi amb activitats al llarg de l’any al voltant de l’art, la creativitat, la natura, la memòria històrica i la feminitat

Els nens i nenes de l’escola s’han trobat avui amb l’artista Roc Blackblock al casal del municipi juntament amb l’alcaldessa, Elisabet Lizaso Canton, l’artista Foxy, el responsable de Cultura de Montana Colors, Marc Mascort i Boix i el gestor cultural Carles Hernàndez Camison. FOTO: Carles Hernàndez

La presentació del projecte “Artemisa” ha tingut lloc aquest matí a càrrec de l’artista Roc Blackblock (Barcelona, 1975) que ha compartit amb els nens i nenes de l’escola les seves experiències, inquietuds i coneixements. La trobada amb l’artista, a la que també hi ha participat l’arista Foxy i que ha tingut lloc al casal de la localitat, es repetirà aquesta tarda a les 17.00 h amb representants de les entitats del poble, que li faran arribar un registre fotogràfic de la memòria de Camarasa.

Després de tot un procés participatiu i de documentació, l’artista realitzarà a principis del mes de setembre -seguint la seva línia de recerca de la memòria històrica- un mural en homenatge a les Artemises camarasines, representades en les dones grans, en les padrines, en les àvies que han tingut i continuen tenint cura del poble.

Durant l’estiu també està prevista l’organització d’un taller al casal d’estiu a càrrec de l’artista Foxy. El mes de setembre l’artista Llukutter oferirà un altre taller a l’escola. Territori Artemisa conclourà aquest cicle d’activitats a finals de setembre paral·leles a la realització del mural per part de Roc Blackblock.

Segons els seus organitzadors, “Es tracta d’una aposta artística que té com a elements comuns la cultura, l’art, la creativitat, la natura, la memòria i la feminitat i que pren la forma ja no tant d’un festival, o d’unes jornades a l’ús, sinó com d’una actitud es tractés, com d’una pinzellada vital, un segell de qualitat i de compromís, que posa en valor el preciós i savi entorn natural, humà i històric de les terres de Camarasa”.

Territori Artemisa recull el testimoni i al mateix temps contextualitza, tot donant-hi continuïtat i prenent el relleu de les intervencions d’art públic realitzades al municipi amb anterioritat, obres de les artistes Lily Brick (“La Dama de l’Orquídia”. Sant Llorenç de Montgai, 2020), i Maga (“Santa Jordina”. Carrer de la Bàscula, Camarasa, 2019).

El projecte compta amb el patrocini de l’empresa Montana Colors i el desenvolupament de la imatge gràfica el porta a terme el director d’art, il·lustrador i dissenyador Ricard Sans i Llauradó www.ricardsans.com
Per l’organització “Territori Artemisa neix amb una nova mirada que projectem al nostre entorn en forma propositiva, un esguard que cerca interactuar amb la saviesa que es perpetua en el temps i l’espai, una memòria històrica amb la que dialogar, tot posant en valor la participació dels mateixos habitants d’un indret únic, a través de propostes artístiques, experiencials i de reflexió col·lectiva, entre les que destaquen aquelles sorgides des de l’art públic, el muralisme, el landscape art, però no només.

 El Territori Artemisa pertany al Territori de la Creativitat, és un homenatge al medi ambient natural, un vetllar pels temps passats alhora que una projecció dels venidors des d’un present compartit, amb la confecció de metàfores plàstiques que cerquen un diàleg íntim, però connectat amb la natura i l’entorn que, al llarg dels mil·lennis, ha fet de Camarasa l’indret tant especial, únic i irrepetible, on tothom hi és benvingut, alhora que un territori per la imaginació”.

CRONOGRAMA

–   18 juny, 12.00 h: Presentació del projecte als alumnes de l’escola al Casal de Camarasa per part de l’artista Roc Blackblock.

–   18 juny, 17.00 h: Presentació del projecte a la comunitat al Casal de Camarasa per part de l’artista Roc Blackblock.

–   23 i 30 de juliol i 6 d’agost: Realització d’un taller mural per a nens i adolescents.

–   16 i 17 de setembre: Realització d’un taller mural pels alumnes de l’escola de Camarasa per part de l’artista Llukutter.

–   Del 26 al 30 de setembre: Execució del mural per part de l’artista Roc Blackblock.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.