Camarasa i el Museu de la Noguera treballen en el desenvolupament de visites turístiques a la Baronia de Sant Oïsme

La directora de l’equipament i tècnics de l’ajuntament visiten la zona per coordinar la iniciativa, que incorporarà senyalització i QR pels visitants

L’Ajuntament de Camarasa i el Museu de la Noguera estan treballant de forma conjunta en el desenvolupament de visites turístiques lliures al conjunt monumental de la Baronia de Sant Oïsme. Una iniciativa sorgida arran de l’anàlisis i diagnosi del pla estartègic de turisme que posa de manifest la manca de documentació técnica del patrimoni existent al municipi, i que fa necessari inventariar i documentar per tal de difondre correctamente. Així, el Museu de la Noguera ha encarregat un estudi tècnic sobre aquest entorn, en el marc del conveni de col·laboració amb l’ajuntament de Camarasa dins del programa del Museu de Suport Territorial de la Noguera.

Aquest dimecres el president de la EMD Fontlloga l’Ametlla, Josep Maria Camarasa, la directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs i el coordinador del Museu de Suport Territorial, Pep Borrell, han dut a terme una visita tècnica al conjunt monumental per marcar les línies mestres d’aquest circuit. S’ha treballat amb la senyalització, que adaptarà la informació científica recollida per experts en patrimoni com a contingut turístic en un format QR. En aquest sentit, la primera visita per testar la ruta es durà a terme aquest 13 de juliol amb personal del Museu de la Noguera.

Des de l’ajuntament destaquen que aquesta és la primera de moltes accions de promoció turística que ha programat, dins de l’objectiu global de potenciar el turisme sostenible a la zona, així com fer valdre i aconseguir el màxim reconeixement del seu patrimoni històric i natural.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.