“La Botigueta del Convent”, el nou projecte de les monges clarisses de Balaguer

La comunitat de monges clarisses de Balaguer engegava fa uns mesos un projecte que poc a poc ha anat agafant forma i aquest n’és el resultat final. La Botigueta del Convent naixia per donar resposta a la demanda de molts dels visitants del santuari del Sant Crist, endur-se cap a casa unes pastes dolces elaborades per monges clarisses. Precisament aquesta comunitat formada per 8 germanes no elabora dolços però ràpid es posarien en contacte amb altres comunitats per portar a Balaguer aquestes pastes dolces.

A partir d’aquí les germanes es posarien a confeccionar, entre altres, polseres, sabons, llibretes, bosses o punts de llibre i les integrarien a la seva petita botiga. També s’hi venen records franciscans, del Sant Crist de Balaguer o de la Mare de Déu d’Almatà, vi, mel, Hidromel i no hi poden faltar els llibres de Sor Victoria.

La Botigueta del Convent, a més de ser una font d’ingressos per aquesta comunitat de monges clarisses, és un punt de contacte directe amb les persones.

El treball és molt important en les comunitats de monges clarisses. Al convent de Santa Clara de Balaguer s’hi realitzen feines de sastreria i enquadernació a les que ara s’hi suma la elaboració de detalls per a la seva botigueta.

Sempre que a La Botigueta del Convent no hi hagi ningú, els seus visitants poden trucar a la porta de les germanes que surten a atendre al moment.

El convent de Santa Clara està ubicat al costat del santuari del Sant Crist de Balaguer. Hi ha establerta una comunitat de 8 germanes que intenten viure l’espiritualitat franciscana i el carisma de santa Clara adaptant la vida de clausura als nous temps.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.