Bernat Solé inaugura la nova piscina de Les Avellanes

Aquesta actuació i l’arranjament d’un carrer de Tartareu han comptat amb un pressupost conjunt de 289.000 euros, el 86% dels quals han estat subvencionals a través del PUOSC

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, va inaugurar el dissabte la nova piscina de Les Avellanes. L’equipament, ubicat al costat de la zona esportiva, té unes dimensions de 17×11 metres i compta amb un ampli espai verd.

Prèviament, Solé també va inaugurar l’arranjament d’un tram del carrer Solsdevila del poble de Tartareu.

Les dues actuacions formaven part d’un mateix expedient del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), corresponent a l’anualitat 2020, que presentava un pressupost global de 289.082 euros (210.681 euros, la piscina; 78.401 euros, l’arranjament del carrer) i que ha estat subvencionat pl Departament e Presidència de la Generalitat a través del pla amb 250.000 euros (182.239 i 67.817 euros, respectivament). La resta de finançament ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya.

En el transcurs de la inauguració, Bernat Solé s’ha referit a la importància que petits municipis tinguin ben coberts els serveis i les condicions de vida de les persones, perquè “és just que així sigui per a les que ja hi viuen i perquè és també una manera de lluitar contra el despoblament que pateixen les àrees rurals”. Solé ha manifestat que eines d’inversió al territori com el PUOSC “no pretenen només gestionar, sinó que volen transformar la ruralitat i, per tant el país”. Aquest objectiu transformador, ha recordat el delegat, és també el que s’ha fixat l’Agenda Rural de Catalunya aprovada recentment pel Govern. “Cal pensar, planejar i aplicar mesures estratègiques i participades de desenvolupament territorial, socioeconòmic i ambiental, que, ben articulades amb l’agenda urbana han de permetre avançar cap a la Catalunya sencera”.

En l’acte també hi van assistir l’alcaldessa de Les Avellanes i Santa Linya, Lídia Ber, i regidors/res dels municipi; la directora dels Serveis Territorials de Presidència a Lleida, Eugènia Puig-Gros, i el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.