Bellcaire d’Urgell canviarà al complet l’enllumenat municipal a tecnologia LED

Bellcaire d’Urgell renovarà al complet la il·luminació municipal i ampliarà els punts de llum gràcies als ajuts del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i una subvenció de la Diputació de Lleida. El consistori presentava el projecte, que tindrà un cost d’uns 180.000 euros, el 2017 i a principis d’aquest any se l’hi concedia una subvenció del 50% per part del FEDER i un 25% per part de la Diputació.

En total seran substituïts 300 punts de llum i se’n afegiran més d’una vintena. El canvi d’enllumenat a tecnologia LED suposarà un estalvi de prop de 60.000 euros anuals a l’Ajuntament de Bellcaire d’Urgell.

El canvi d’enllumenat es va decidir per votació popular entre aquesta opció i la urbanització de la plaça 1 d’octubre. Ara el consistori treballarà per fer possible aquest segon projecte.

En els darrers anys han estat molts ajuntaments els que han substituït l’enllumenat de sodi tradicional per led amb l’objectiu de reduir el consum elèctric i, conseqüentment, les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.