Balaguer tindrà dues zones de recàrrega per a cotxes elèctrics

Durant aquest darrer any l’Ajuntament de Balaguer ha estudiat la possibilitat d’instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics en diferents ubicacions de la ciutat. L’actuació podria estar enllestida en dos mesos ja que la instal·lació elèctrica està preparada, i la tasca va a càrrec de la brigada municipal. Ara s’espera l’arribada d’aquests carregadors.

En total Balaguer comptarà amb dues zones de recàrrega, una a la Plaça Mercadal i una altra a l’estació d’autobusos i per tant, una a cada costat de riu, amb dos sortidors que donaran subministrament a dos vehicles simultàniament. Les ubicacions d’aquests punts han estat escollides tenint en compte la congestió d’aparcament i afavorir també el els serveis i turisme balaguerí.

Balaguer se situaria en el mapa de ciutats catalanes amb estació de recàrrega i es convertiria doncs en un punt de parada dels usuaris amb vehicles elèctrics. A més la capital de la Noguera seria una de les pioneres a la província de Lleida en oferir aquest servei.

La iniciativa vol promoure també la mobilitat sostenible. La primera actuació del consistori balaguerí va ser la compra d’un vehicle híbrid per al cos de la Guàrdia Urbana.

El cost de l’actuació recau en el preu dels carregadors que no superarien els 10.000 euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.