Balaguer serà una de les seus del projecte nilak, que fomenta la cohesió territorial a través del teatre i el circ

La capital de la Noguera vol acollir residències d’artistes i formar part del Pla de Suport a la Creació de Fira Tàrrega

Pla general d’un dels espectacles de la darrera edició del projecte nilak. Imatge de Marta Garcia facilitada per l’Ajuntament de Balaguer el 31 de març de 2020 (Horitzontal).

El monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer acollirà, durant el segon cap se setmana de juny, el projecte nilak. Es tracta d’unes jornades pensades per apropar les arts escèniques contemporànies a diferents punts del territori català. Amb aquesta aposta, la capital de la Noguera veurà ampliada la seva oferta cultural “just en un moment on els ajornaments i les cancel·lacions de festival es succeeixen a causa de la crisis del coronavirus”, segons han expressat des del consistori en un comunicat. Un altre dels projectes de la Paeria de Balaguer és el de col·laborar amb Fira Tàrrega per tal d’acollir residències artístiques a la ciutat, així com formar part del Programa de Suport a la Creació.
El regidor de cultura i comunicació de l’Ajuntament de Balaguer, Arnau Torrente, ha reconegut que tot i sempre hi ha temps per ajornar la proposta cultural nilak, prefereixen, de moment, “treballar amb les dates marcades inicialment” per visualitzar la seva aposta decidida per la iniciativa. Pel que fa a l’oferta cultural de la ciutat, ha explicat que s’està mirant de reubicar totes aquelles activitats que s’hi han vist afectades per la crisi del coronavirus.

Respecte al ‘Cabaret delicatessen’ de nilak, a banda de dur-se a terme a la capital de la Noguera, també portarà dansa, circ i música al poble de Son de les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà), Pinell de Brai (Terra Alta) i Amposta. L’objectiu d’aquesta proposta és reivindicar les infraestructures i espais històrics del territori i continuar donant visibilitat a les arts escèniques contemporànies. Per ara, nilak ja ha organitzat ‘cabaret delicatessen’ a l’església vella de Corbera d’Ebre i a l’espai creatiu Konvent de Berga. A més, el projecte és un dels sis finalistes dels Premis Lluís Carulla 2020.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.