Balaguer ja disposa d’un informe de necessitats socials

Amb aquesta nova eina, el govern de la ciutat i les entitats del tercer sector disposen d’un anàlisi sobre necessitats socials científic, sòlid i transformador

Aquest dijous al vespre s’ha presentat a la sala d’actes de la Casa de la Paeria l’informe de necessitats socials a càrrec de Joanma Torres, investigador i consultor de Mediacció. L’acte ha tingut el format de sessió informativa i ha anat adreçat a tots els regidors i regidores del consistori, entitats del tercer sector i consellers i conselleres comarcals.

L’estudi pretén dotar a la Paeria dels dispositius prioritaris per fer front a les necessitats socials del municipi de forma prospectiva. La diagnosi inicial es va realitzar en els àmbits economia, salut, relacional, residencial, formatiu i laboral i per dur-la a termees van elaborar 856 enquestes i 49 entrevistes a agents socials de la ciutat, distribuïts en 4 districtes i 9 seccions censals.

La mateixa diagnosi conclouamb uns objectius marcats que caldrà implementar els propers anys, com són eliminar de forma notable la segregació escolar a educació infantil i primària, dotar a la població d’eines per sortir de l’atur, facilitar un sobreenvelliment actiu, definir una fulla de ruta de model de desenvolupament econòmic a 2030 o bé disposar d’una organització municipal més àgil i efectiva.

Durant l’acte, s’han donat a conèixer dades d’interès com el fet que Balaguer podria obtenir al juny de l’any 2025 la xifra de 20.000 habitants al municipi, que la ciutat disposa de 680 habitatges buits o que l’orgull de pertinença és dels més elevats del país.


Informa: Redacció Foto: Paeria de Balaguer

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.