Balaguer introdueix novetats a les festes de Nadal com el canvi de recorregut de la cavalcada de Reis

Balaguer viurà unes festes de Nadal carregades de novetats amb l’objectiu de dotar una identitat pròpia a les dates més destacades de l’any. Forma part del projecte de recuperació d’antigues tradicions a la ciutat que la Paeria i el Museu de la Noguera impulsaven l’any passat. Fins el Nadal del 2023 les festes aniran introduint petits canvis on la participació de la  ciutadania serà essencial per dotar de singularitat aquesta i altres celebracions de la ciutat.

La figura de les patgeses es consolidarà a la cavalcada de Reis que enguany canvia el recorregut. Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a l’església de Sant Domènech i passant per l’Avinguda Pere III acabaran el seu recorregut a la Casa de la Paeria on hi llegiran el discurs que enguany han encomanat a Montse Barderi, comissaria de l’any Teresa Pàmies. La cavalcada de Reis del 2020 també serà presidida pel gegant Lo Sereno, figura que disposa de totes les claus de la ciutat.

Una altra de les grans novetats de les festes de Nadal a la capital de la Noguera és la introducció d’un Estel que formarà part de la cavalcada de Reis i també protagonitzarà el joc de l’Estel Viatger. Aquest apareixerà el 7 de desembre durant la Fira dels Alls i fins el 5 de gener anirà de balcó en balcó. Amb aquest joc es podrà formar part d’un concurs d’Instagram.

Tots els canvis i novetats d’aquestes festes de Nadal han estat recollits en cartells com aquest que es distribueixen als més petits perquè els puguin pintar i vagin introduint en ells aquests elements que doten de singularitat pròpia la celebració.

La màgia del Nadal a Balaguer arriba aquest dissabte amb la rebuda d’Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda durant la Fira dels Alls. Prèviament es farà un taller de pols d’estels per fer una rebuda més espectacular a les patgesses que voltaran per la ciutat fins el 5 de gener.


Informa: Anna Requena

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.