Balaguer es veu obligada a captar l’aigua de boca del riu Segre

La Comunitat de regants de la sèquia del Cup de Menàrguens, principal font de subministrament d’aigua de boca la capital de la Noguera, va tancar el punt de captació posant una paleta amb ciment i impedint el pas d’aigua

La Paeria de Balaguer continua captant aigua del riu Segre per al subministrament de la ciutat. El divendres 5 d’abril la Comunitat de regants de la séquia del Cup de Menàrguens, principal font de subministrament d’aigua de boca la capital de la Noguera, va tancar el punt de captació posant una paleta amb ciment i impedint el pas d’aigua.

La Comunitat de regants al·lega que la Paeria de Balaguer no abona el pagament de les taxes corresponents per fer ús de l’aigua i sol·licita que també assumeixi part del manteniment de la séquia. La Paeria va presentar un recurs al jutjat de Balaguer, però la jutgessa va decidir no revertir l’aixecament d’aigua emparant-se en què la comunitat de regants “opera dins les seves facultats”.

Això ha provocat que la Paeria de Balaguer subministri la ciutat amb l’aigua del riu Segre. Tot i que no perilla la seva salubritat, l’aigua del riu no té la mateixa qualitat com la de la séquia, i per això s’està fent analítiques per saber en quin nivell es troba.

Des de la Paeria s’apel·la a un document ministerial del 1969 que parla dels litres per segon que tenen de concessió, que representen un 3% de l’aigua que es gasta en aquesta séquia. Menàrguens sosté, però, que els drets d’aigua són seus i què Balaguer no abona els 44.000 euros per manteniment de la séquia que li reclamen.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.