Balaguer es presenta com a ciutat candidata per acollir un programa d’Erasmus +

El programa, dedicat a l’IA, pretén promoure i finançar la mobilitat acadèmica del jovent dins la Unió Europea, fomentant l’intercanvi cultural, lingüístic i esportiu

La Paeria ha presentat la ciutat de Balaguer com a candidata per acollir un dels programes Eramus+, que es duen a terme en el marc de la Unió Europea. En aquest cas, Balaguer es presenta conjuntament amb una entitat de Lleida, una de Turquia i una de França.

Els Eramus+ (European Region Action for the Mobility of University Students) són programes educatius de la Comissió europea, concebuts per a promoure i finançar la mobilitat acadèmica del jovent dins la Unió Europea, fomentant l’intercanvi cultural, lingüístic i esportiu. En aquest cas, el programa va dedicat a l’ús de la Intel·ligència Artificial, amb objectius com dotar els joves d’habilitats per a desenvolupar projectes basats en la IA; fomentar la seva creativitat; millorar la consciència i capacitat dels joves per l’ús ètic de la IA; promoure aplicacions de IA basades en valors ètics; o facilitar l’aplicació i l’intercanvi de coneixements.

En aquest cas, es farien tres sortides, una a cada país que forma part del programa, com serien Turquia, França i Espanya. Per a cadascuna de les entitats sol•licitants s’atorgarien quinze mil euros, els quals aniran destinats a formacions, activitats i tallers, a més del mateix viatge per als joves participants. D’aquestes sortides, des del programa educatiu s’espera aconseguir un augment de l’interès i consciència entre el jovent sobre la intel·ligència artificial; la millora de les habilitats per al desenvolupament de projectes de IA; la consciència de responsabilitat i valors ètics per a contribuir a la transformació digital; i desenvolupar projectes Erasmus que aportin beneficis socials a través de les aplicacions de la IA, d’acord amb els valors ètics.

Des de la Paeria es valora molt positivament aquesta oportunitat, entenent els programes Eramus+ com una forma de projecció del jovent de la ciutat a través de l’educació, la formació i l’experiència, a més de rebre estudiants d’altres indrets i establir-hi sinèrgies.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.