Balaguer es conjura per reactivar el comerç

La Paeria de Balaguer treballa amb les associacions de comerciants de la ciutat per tal d’impulsar accions conjuntes per promocionar el sector

Fotografia de comerços tancats a Balaguer per l’estat d’alarma pel coronavirus (Foto: Paeria de Balaguer)

Els responsables de Promoció Econòmica i els de Fires estan treballant colze a colze amb els representants de l’Associació de Comerciants de Balaguer (ACB) i la del Centre Històric (CBH) per tal de fer front a l’actual situació provocada pel coronavirus i poder assolir amb garanties la tornada a l’activitat.

Alguns dels sectors més afectats són el comerç, la restauració i el turisme, és per aquest motiu que la Paeria ha organitzat unes trobades virtuals amb els representants de les esmentades associacions, així com un representant de la Cambra de Comerç i els tècnics i paers del consistori.  En aquesta reunió virtual també hi va ser present el paer en cap, Jordi Ignasi Vidal qui va explicar-los de primera mà les principals accions estudiades.

En aquests sentit, des de la Paeria es planteja una actuació amb tres línies ben definides:

1. Taxes i impostos: Suspendre, ajornar o flexibilitzar el pagament d’aquelles taxes que afecten als comerciants.

2. Campanya promocional: Una campanya promocional permanent que posi en valor el comerç de proximitat així com els productors locals.

3. Desplegament del Pla estratègic Comercial i Turístic: Aquest Pla, elaborat per una empresa especialitzada, i que s’havia de presentar al conjunt dels comerciants durant aquests mesos, ha de ser l’eina sobre la qual bastir l’estratègia a futur. La millora dels eixos comercials, les estratègies de promoció o la digitalització del comerç són alguns dels temes que s’hi tracten. Precisament, referent a aquest últim punt la Paeria accelerarà la posada en marxa del directori empresarial i comercial del municipi.

En breu hi haurà una altra reunió per a concretar les actuacions, posant-les en comú i implementar-les.

Des de la Paeria també s’han posat a disposició de les Associacions diverses càpsules formatives per a que els comerciants  puguin incrementar la seva formació en diferents aspectes, com ara la venda on-line o la formació en xarxes socials, entre altres.

La paera de Promoció Econòmica, Ester Guarné, també manifesta que “la Paeria esmerçarà recursos econòmics per tal de sufragar part d’aquestes campanyes amb la voluntat de caminar junts i estar al costat d’un dels sectors més afectats per aquesta pandèmia” i recorda “la importància d’estar, en aquests moments més que mai, dins d’alguna associació de comerciants. La unió fa la força i és més fàcil per tots i totes coordinar les possibles accions si es va de la mà i no de forma independent.”


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.