Balaguer, crea la Xarxa de Voluntariats per contrarestar els efectes del SARS-CoV2

Sota el lema “Juguem en equip”, la Paeria de Balaguer posa en marxa una xarxa de voluntariats per fer més fàcils aquests dies de confinament

Sota el lema “Juguem en equip”, la Paeria de Balaguer posa en marxa una xarxa de voluntaris per fer més fàcils aquests dies de confinament. La xarxa s’ha engegat atenent les peticions que recentment han fet els Departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies perquè els ajuntaments articulin mesures i iniciatives de suport adreçades sobretot a les persones vulnerables que estan soles i que aquests dies no poden sortir de casa.

Els voluntaris faran tasques diverses: ajudaran en el subministrament d’aliments o recursos energètics a la gent gran, persones vulnerables o persones en risc d’exclusió social; tindran també cura dels infants d’aquelles famílies que no puguin acollir-se al teletreball i trauran a passejar les mascotes d’aquelles persones que no ho puguin fer. Així mateix, la xarxa de voluntaris també donarà suport psicològic, via telemàtica, a les persones amb dificultats emocionals i/o inestables causades per no poder sortir de casa. Una altra de les tasques serà el suport tecnològic a les persones que necessitin fer un tràmit (administratiu, de salut, …) que tinguin dificultats tecnològiques o analfabetisme digital i/o persones que necessitin suport per acollir-se al teletreball.

En cadascun dels casos s’hi podrà acollir un col·lectiu diferent. En el cas de les compres, per exemple, hi podran accedir les persones de més de 65 anys, les persones amb immunosupressió i les que tinguin patologies cròniques. Els voluntaris en aquest cas, seguint les recomanacions del Departament de Salut per evitar els contagis, només compraran productes de primera necessitat i la compra no podrà superar els 40 euros. Els mateixos col·lectius esmentats anteriorment que tinguin una mascota i que vulguin que els voluntaris la treguin a passejar també es podran posar en contacte amb la xarxa. En aquest cas, la tasca consistirà en passejar els animals durant una hora i mitja com a molt. En el cas de necessitar suport tecnològic, s’hi podran acollir les persones amb dificultats emocionals i/o inestables causades per no poder sortir de casa i en el cas de voler suport tecnològic s’hi podran acollir persones que necessitin fer un tràmit i persones que tinguin dificultats tecnològiques o analfabetisme digital i/o persones que necessitin suport per acollir-se al teletreball. Finalment, aquelles persones amb fills menors de 12 anys que no puguin acollir-se al teletreball i es vegin obligades a anar al lloc de feina podran comptar amb voluntaris que tindran cura dels infants durant un període màxim de 4 hores. Passades aquestes 4 hores, la persona voluntària se n’anirà i, si és necessari i possible, hi anirà un altre voluntari per poder garantir la feina dels pares i mares.

La Paeria gestionarà les diferents tasques de suport en funció de la demanda i els voluntaris que hi hagi.

Les persones que vulguin fer-se voluntàries i formar part d’aquesta xarxa poden omplir el formulari que trobaran al web voluntariats.balaguer.cat.

Per la seva banda, les persones interessades en acollir-se a qualsevol d’aquestes tasques de suport poden trucar al telèfon 660 756 719 de 9.00 a 14.00h i de 16.00 a 20.00h o enviar un correu a voluntariats@balaguer.cat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.