Balaguer comença la celebració de les Festes del Sant Crist 2022 amb el pregó d’Anna Aran

Durant el matí hi haurà l’Ofrena florals per a les escoles acompanyada de diferents activitats com el ball de Gegants

La Festa Major de Balaguer comença amb un seguit d’actes i activitats el dimarts 8 de novembre. El primer d’aquests és l’Ofrena floral, en la qual els nens i les nenes de la ciutat sortiran des de la plaça del Mercadal i pujaran al Santuari del Sant Crist per a fer la tradicional ofrena de flors. Durant l’acte els acompanyaran els Gegants de Balaguer, la xaranga Estrella Band i la cercavila La Salsavila, amb la companyia La Sal dels Mars. Seguidament, a la mateixa esplanada de davant el Sant Crist, es farà la Ballada de Gegants amb la colla Gegantera i Grallera de Balaguer, amb el grup d’animació infantil La Sal dels Mars i l’espectacle “La Festa Xaxipiruli”.

A les 19 h de la tarda es presentarà el llibre “Tu, Vallverdú. Entrevista a una vida”, de Francesc Canosa, a la Sala d’actes de la Casa de la Paeria. Aquesta presentació comptarà amb la presència del paer en cap, Jordi Ignasi Vidal, de Josep Vallverdú, i de Josep Gelonch, d’Editorial Fonoll. Aquesta obra ha estat escrita amb la voluntat de reconèixer una vida, una trajectòria dedicada a l’escriptura des de les seves múltiples perspectives i vessants, i de descobrir un autor molt prolífic a través del propi relat de la seva vida. El seu autor, Francesc Canosa, és periodista, escriptor,  guionista i actualment director del magazín La Mira. També és professor associat a la Facultat de Comunicació Blanquerna.

Finalment a les 20’30 h es farà el Pregó de Festes, enguany a càrrec d’Anna Aran i Solé, metgessa de família i comunitària, i directora general del Consorci Sanitari del Parc Taulí a Sabadell.

Anna Aran i Solé és llicenciada en Medicina per la Universitat de Lleida i especialista en medicina familiar i comunitària. Quant a la seva formació especialitzada, té un màster en gestió d’institucions sanitàries, així com un postgrau en gestió de la qualitat de l’atenció primària de la salut. Des de juny 2019 fins setembre de 2022, va exercir com a gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, assumint les funcions de l’Àmbit Metropolità Nord del Servei Català de la Salut (CatSalut). Aran es va incorporar a la Direcció General del Parc Taulí el passat mes d’octubre.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.