Balaguer serà la Ciutat del Bàsquet Català 2020

Aquesta serà la vint-i-unena edició, havent-se celebrat l’any 2000 a Lleida i el 2014 a La Seu d’Urgell

Balaguer serà la Ciutat del Bàsquet Català 2020. Aquesta serà la vint-i-unena edició, havent-se celebrat l’any 2000 a Lleida i el 2014 a La Seu d’Urgell.

L’any 2000 es va iniciar aquest projecte que consisteix en nominar, cada any, una ciutat, vila o poble de Catalunya com a Ciutat del Bàsquet Català, on durant tot l’any es celebren activitats i actes esportius, socials i culturals referents al basquetbol.
La finalitat d’aquesta iniciativa és doble, per una banda el reconeixement dels homes i dones del bàsquet de l’àmbit territorial escollit, que amb la seva tasca i dedicació desinteressada, han propiciat el seu desenvolupament, creixement i popularització, en el seu municipi, i d’altre significar també aquells territoris on el bàsquet troba dificultats per desenvolupar-se i és necessari un recolzament i un suport que faci conèixer els seus valors formatius, esportius i cívics.
Balaguer, tal i com han fet la resta de ciutats que han tingut l’honor d’esdevenir Ciutat del Bàsquet Català anteriorment, desenvoluparà moltes activitats tan diverses com exposicions de cartells, segells, fotografies i història del bàsquet local, concursos de logotips, de dibuixos de temàtica de bàsquet entre els escolars, clínics d’entrenadors, estades d’àrbitres, tornejos, 3×3, congressos, jornades de veterans, trobades, presentació de llibres, etc, i cadascuna d’aquestes activitats ha representat i representa un focus d’atenció social, cultural, cívica i esportiva, que implica a gran part de la població.

Es crearà una comissió d’organització i seguiment, de la qual en formaran part l’Ajuntament de Balaguer,la Fundació del Bàsquet Català,l’RT Lleida de la Federació Catalana de Basquetbol i el Club Bàsquet Balaguer.

La presentació oficial tindrà lloc a finals del mes de gener de 2020.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.