Balaguer celebra la missa en honor a la Mare de Déu d’Almatà

La basílica del Sant Crist va acollir la celebració en que les monges clarisses van recuperar el protagonisme de la festa

La basílica del Sant Crist de Balaguer va acollir aquest diumenge al matí la missa en honor a la Mare de Déu d’Almatà. Una celebració especial ja que la basílica va ser construïda al s.XVII al mateix lloc on hi havia hagut l’església romànica de la Mare de Déu d’Almatà. De fet, al santuri, a part de la imatge del Sant Crist, patró de la ciutat, també s’hi venera la imatge gòtica del s.XIV de la Mare de Déu d’Almatà que era invocada pels Comtes d’Urgells durant la reconquesta.

Per celebrar aquesta data, les monges clarisses de Balaguer van recuperar el protagonisme de la festa, adaptant-lo a l’actualitat amb la interpretació de “La sardana de les monges”.

 

La directora del Museu de la Noguera, Carme Alòs, va ser l’encarregada de la lectura d’un text sobre la història de la Mare de Déu d’Almatà. Per part del consistori hi van assistir el regidor de Cultura, Arnau Torrente, i el regidor de Medi Ambient, Xavier Castellà.


Informa: Redacció / Foto i Vídeo: Germanes clarisses i Arnau Torrente

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.