Balaguer aprova una ordenança per a la millora dels mercats

També s’ha aprovat un conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a la gestió de l’ús d’11 habitatges de titularitat pública per a destinar-los a habitatge social

Balaguer ha celebrat aquest dijous 25 de juny el primer ple presencial després dels mesos de confinament. Durant la sessió plenària s’ha aprovat per unanimitat l’ordenança de mercats de venda no sedentària de Balaguer. Abans de la seva aprovació la Paeria s’ha reunit amb els agents implicats per a crear una normativa que millorés el mercat dels dissabtes, així com els mercats puntuals. Aquesta nova ordenança regula aspectes com la tipologia de parades, la concessió de llicències, el reciclatge i drets i deures dels paradistes, entre altres.

Durant el ple també es va aprovar de forma provisional la modificació puntual de les normes subsidiàries de planejament de Balaguer en l’àmbit de l’estudi de detall dels carrers Urgell, Campllong i Serra d’Almenara per a la construcció d’una gasolinera.

D’altra banda la Paeria ha aprovat un conveni amb l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per a la gestió de l’ús d’11 habitatges de titularitat pública per a destinar-los a habitatge social. En aquest punt, el regidor del grup municipal Balaguer Ara Sí, va fer la petició als grups amb representació al Parlament de notificar que a la província de Lleida els Serveis Socials s’haurien de transferir als ajuntaments en poblacions com Balaguer, Tàrrega o Mollerussa, entre altres. La resta de grups municipals van donar recolzament a la proposta de Joan Pla.

Com a assumpte d’urgència Balaguer també va aprovar les festes locals del 2021 per a facilitar la creació del calendari festiu a les escoles.


Informa: Anna Requena

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.