Balaguer aprova destinar 930.000 euros a regularitzar pagaments

Aquesta mesura s’ha pogut dur a terme aprofitant que el govern espanyol ha flexibilitzat el compliment de la regla de la despesa i permetrà, segons Jordi Ignasi Vidal, “posar fi a un problema que fa dècades que s’arrossega i millorar la situació dels comptes públics”

La Paeria de Balaguer va aprovar aquest dijous al vespre destinar part del romanent de tresoreria a regularitzar pagaments aprofitant que el govern espanyol ha permès la flexibilització del compliment de la regla de la despesa i la liberalització en la utilització de romanents.

Una situació que, segons Jordi Ignasi Vidal, paer en cap de la ciutat, no es podia desaprofitar ja que permet posar fi a un problema que fa dècades que s’arrossega i així poder tenir una “situació més adequada dels comptes públics”.

En total, es destinaran 930.000 euros dels 1,4 milions de romanent a regularitzar pagaments amb el consell comarcal pels residus o serveis socials o la zona blava, entre altres. La mesura va ser aprovada amb els vots favorables d’Esquerra, l’abstenció de JxCat, PSC i Balaguer Ara sí, i un vot en contra de la CUP.

Els grups de l’oposició van coincidir en demanar més despesa social en el context de la crisi sanitària, un argument replicat per Vidal que va explicar que aquesta mesura no afectava a la inversió.

El ple d’aquest dijous va ser extraordinari i la Paeria celebrarà la sessió ordinària com és habitual, l’últim dijous de mes.


Informa: Carla Vilaseca i Vilarasau

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.