Athanàgia i l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell versionen la cançó ‘De gestes i herois’

La col·laboració entre les dos formacions de Ponent és l’obertura del disc ‘De vent i òxid’

El grup ponentí Athanàgia juntament amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida OJC han fet una col·laboració musical on les dos formacions s’endinsen en l’univers sonor creat per Athanàgia en el seu primer disc De vent i òxid (2021). En aquesta ocasió, versionen la cançó De gestes i herois, la qual és l’obertura del disc.
Aquesta nova visió compta amb la sonoritat simfònica que aporta l’orquestra Julià Carbonell, sota la direcció del mestre Alfons Reverté i amb uns arranjaments per orquestra, escrits per l’ocasió pel músic Lluc Casals, guitarrista d’Athanàgia. Amb l’arranjament s’ha volgut buscar que l’orquestra tingués la mateixa importància que el grup, i que no només fes la funció d’acompanyament de la banda amb un segon pla. Per fer-ho la peça comença amb una obertura completament d’orquestra simfònica que dona pas a l’entrada del grup de manera progressiva. Al llarg del tema hi ha moments en que el primer pla el té Athanàgia, amb melodies construïdes des del handpan tocat pel músic Arcadi Minguet i d’altres en que les melodies principals estan tocades per l’OJC.


Amb aquesta col·laboració ambdós formacions volen ficar al primer pla la riquesa cultural de les terres de ponent així com l’exploració de nous camins sonors mesclant el món simfònic amb la música popular i el so característic de la banda menarguina. Reivindicant també la importància de sonoritats musicals diferents a les que de vegades estem més acostumats a sentir. I així, donar un valor afegit a la música purament instrumental.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.