Artesa de Segre acull la segona edició de ‘Noguera Recerca’

És un premi comarcal de treballs de recerca de Batxillerat organitzat pel Centre de Recusos Pedagògics de la comarca

Aquest dimarts l’espai Cubbtural d’Artesa de Segre va acollir la segona edició del premi Noguera Recerca, un premi comarcal de treballs de recerca de Batxillerat. El certamen, organitzat pel Centre de Recusos Pedagògics de la Noguera, va aplegar més de 240 estudiants, amb tots els alumnes de 1r de Batxillerat de la comarca de tots els centres que ofereixen aquesta etapa educativa.

Durant el matí es van exposar un total de 14 treballs de recerca d’alumnes de 2n de Batxillerat. Aquests 14 treballs presentats havien estat prèviament seleccionats pels equips docents dels centres educatius, i els cinc més ben valorats pel jurat expert i extern van obtenir un premi de 150€ concedit pel Consell Comarcal, patrocinador de la jornada.

L’acte es va cloure amb una xerrada de la psicòloga Begoña Ibarrola, que va parlar als estudiants sobre la confiança en un mateix i la resiliència com a habilitats per tenir èxit personal.

Els ajuntaments de Bellcaire d’Urgell, Ponts i Balaguer van col·laborar estretament amb l’organització posant a disposició dels alumnes el servei de transport per poder-hi assistir, i la cessió de l’espai i els serveis tècnics en el cas de l’Ajuntament d’Artesa de Segre. Està previst que el proper curs aquesta jornada torni a Balaguer, i es desplaci a una nova localitat el 2026.

La valoració de l’acte per part dels estudiants ha estat molt positiva, ja que han pogut veure la presentació de treballs de diferents àmbits i han pogut escollir els que els resultaven més interessants. El jurat va valorar positivament el gran talent dels estudiants que s’havien presentat, i el president del Consell Comarcal, Miquel Plensa va posar en valor el fet que diversos d’aquests projectes tenien relació directa amb la comarca de la Noguera.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.